ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/2 ΩΡΑ 16.00

 

Η δουλοπρέπεια του κράτους απέναντι στις ορέξεις του κεφαλαίου μας έχει καταστήσει μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης στο κοινωνικό κράτος τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, η κατακρεούργηση του συστήματος υγείας έκανε φανερό πως μπροστά στην άμεση περικοπή “περιττών” δαπανών(ξέρετε, δωρεάν εξετάσεις, επάρκεια φαρμάκων και τέτοιες πολυτέλειες), η ανθρώπινη ζωή δε λογαριάζεται ούτε στο ελάχιστο. Τώρα, και συνεχίζοντας στον “φωτεινό δρόμο” που άνοιξε ο Νόμος-Πλαίσιο, η επίθεση του κράτους ενάντια σ’ένα άλλο κοινωνικό αγαθό, την εκπαίδευση, εντείνεται, προσβάλλοντας με χυδαίο τρόπο τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζόμενων στην τριτοβάθμια. Δε μιλάμε για τίποτ’άλλο πέρα απ’το σχέδιο “Αθηνά”, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων τις οποίες προβλέπει, έχουν ολέθριες συνέπειες στο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό συγκεκριμένων ιδρυμάτων, που καλείται να έρθει αντιμέτωπο με την απόλυση ή την υποχρεωτική αλλαγή τόπου διαμονής. Ταυτόχρονα, φέρνει τους φοιτητές αντιμέτωπους με πρόσθετα έξοδα(σαν να μην είναι αρκετές οι περικοπές στη σίτιση, τη στέγαση και την παροχή συγγραμμάτων) για την εγκατάστασή τους σε άλλο μέρος(με αμφίβολη την πρόβλεψη κάποιου βοηθήματος), με την αλλαγή του προγράμματος σπουδών τους ή/και του γνωστικού τους αντικειμένου, ακόμα και με την εγκατάλειψη των σπουδών τους, αν φοιτούν σε κάποιο τμήμα που καταργείται.
.
Τόσο το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όσο και αυτό των Επισκεπτών Υγείας, είναι χαρακτηριστικά θύματα μιας συγχώνευσης που μόνο σκοπό έχει την ελαχιστοποίηση του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, υπό το πρίσμα της δημιουργίας ενός ενιαίου τμήματος με ασυμβίβαστα μεταξύ τους γνωστικά αντικείμενα. Κάτι που ενδεχομένως να έχει συνέπειες και στην ποιότητα του προγράμματος σπουδών και την εγκυρότητα του τελικού μας πτυχίου. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά επιπλέον και γιατί θα γίνουμε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος των καπιταλιστών( το σχέδιο “Αθηνά” απλά διαμορφώνει τον ”χώρο” που θα ανοίξει τον δρόμο στον Νόμο-Πλαίσιο και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης), αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να δράσουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας δυναμικά στις διαδικασίες του φοιτητικού μας συλλόγου και δημιουργώντας κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους που θίγονται από αυτές τις πρακτικές.

 

Ενισχύουμε τη δύναμη της γενικής συνέλευσης της σχολής μας και συμμετέχουμε επιβοηθητικά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών κάθε τμήματος μέχρι την ανατροπή του σχεδίου Αθηνά, αλλά και κάθε νόμου ενάντια στα κοινά μας συμφέροντα.

Δημιουργούμε κοινές δομές με τους εργαζόμενους του τμήματος και εν συνεχεία ολόκληρου του ιδρύματός μας για κοινές διεκδικήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Αυτόνομο Σχήμα
Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας